Dobrodošli !!!
Ribolov - Isplovite te uživajte u svim avanturama koje donosi !
Izleti - Istražite i uživajte u ljepotama Jadrana.
Transferi - Brzo i sigurno na bilo koju lokaciju.

GRAD HVAR

   Opis   
Grad Hvar je jedna od najatraktivnijih i najpoželjnijih destinacija na cijelom Jadranu. Smješten je na jugozapadnoj obali istoimenog otoka Hvara, u prekrasnoj uvali zaštičenoj Paklenim otocima; malo otočje koje je povezano s otokom Hvarom brojnim taxi brodovima, poznato je po kristalno čistom moru te prekrasnim plažama od kojih je najpoznatija Palmižana. Ime mu dolazi od grčkog naziva za otok- Pharos, a tijekom srednjeg vijeka je veliku moč i slavu stekao kao važna luka u okviru mletačkog pomorskog imperija. Današnji Hvar slovi kao jedna od najpoznatijih destinacija na cijelom Jadranu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, što i ne čudi s obzirom na njegovu iznimnu prirodnu ljepotu i kulturno nasljeđe, te sve ostalo što taj otok nudi: od prekrasnih plaža, smještaja, gastronomije, danonočne zabave, sportsko rekreacijskih centara, itd. Nazivaju ga najsunčanijim hrvatskim otokom, prirastao je i srcima slavnih, a svi koji su ga posijetili tvrde da je jedno od najljepših mijesta na svijetu.

   Napomena   
-

BIŠEVO

   Opis   
U Jadranskom moru nedaleko od otoka Visa smjestio se maleni otok koji broji svega 15 stanovnika, otok Biševo. Otok Biševo se nalazi 5 km od Komiže (otok Vis), s kojom je tokom cijele godine povezan brodskom linijom. Iako se prostire na svega 5.92 km2 otok broji prekrasne plaže, špilje, te pokoji restoran i kafić. Na samoj sredini otoka smješteno je polje vinove loze (plavac mali) i maslina koje uzgajaju lokalni stanovnici ovog malenog otoka. Biševo je postalo planetarno poznato i turistički atraktivno, tek otkrivanjem Modre špilje 1884. godine, koju je opisao Ransonet. Modra špilja se nalazi na istočnoj strani otoka Biševa, u uvali Balun te ima dva otvora od kojih je jedan napravljen umjetnim putem da bi se malom brodicom moglo ući u špilju. Pri ulaskom u špilju susresti će te se sa očaravajućim spletom boja za koje je zaslužan drugi mnogo veći otvor na špilji, koji se nalazi ispod razine mora. Također osim Modre špilje ovaj otok je još poznat i po Medvidovoj špilji te prekrasnoj pješčanoj plaži Porat koja je zbog svog kristalno čistog mora uvrštena na listu najljepših plaža na Jadranu.

   Napomena   
-

KOMIŽA

   Opis   
Komiža je grad smješten na zapadnoj obali otoka Visa, za koji se kaže da je nastao od riječi Com Issa, što bi značilo pokraj Issa (današnjeg Visa). Od ostatka Visa ga dijeli brdski masiv Hum s najvišim vrhom od 587 m, koji je svojom strminom i oštrinom prema Komiži stanovništvo natjerao da se u potrazi za hranom okrenu ribarstvu. Ta gospodarska grana je omogučila izgradnju raznih utvrda, crkvi i bogatih kuća u Komiži, a ujedno je i bogatila susjedni Hvar i Veneciju. Mletačke vlasti su u 16. stoljeću zabilježile nevjerovatni ulov Komiških ribara u jednom danu, tri milijuna tona srdela. Karakteristična dalmatinska arhitektura ovog mjesta: kamene kućice s uskim uličicama smještene u samoj luci nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Osim arhitekture, Komiža svojim prirodnim ljepotama privlači sve veći broj turista. Također Komiža osim svoje prirodne ljepote i povijesnog nasljeđa svojim gostima nudi prekrasne plaže, smještaj, bogatu gastronomsku ponudu poznatu po svježoj ribi, itd. Za Komižu s pravom možemo reči da je to najljepše dalmatinsko mjesto, mjesto s dušom i tijelom.

   Napomena   
-

STOMORSKA

   Opis   
Stomorska je malo turističko mjesto na sjeveroistočnom dijelu otoka Šolta, samo 12 km udaljeno od glavne luke Rogač. Smjestilo se ispod svetišta Gospe od Stomorije i po njoj dobiva ime. Iako nije pretjerano naseljeno, ovo mjesto je razvilo bogatu turističku ponudu te je zbog toga danas dobro povezano brodskim linijama s Splitom. Stomorska je prekrasno turističko mjesto „starog štiha“ koje svojim gostima nudi prekrasna jutra i nezaboravne noći. Poznato je po svojim ribarskim feštama. Ukoliko se odlučite posjetiti Stomorsku vjerujte da će vas osvojiti na prvu kako svojim izgledom, tako i gostoljubivošću lokalnog stanovništva.

   Napomena   
-

VELIKI DRVENIK

   Opis   
Drvenik Veli je otok smješten u Jadranskom akvatoriju samo 7 nautičkih milja udaljen od Unescovog Trogira. Najveće naselje na otoku je Drvenik Veliki, u kojem možete pronaći restoran, konobu te dućan s svježim namirnicama. Ovo je otok prekrasne netaknute prirode, kristalno čistog mora i očaravajućih plaža. Drvenik Veli okružuje nekolicina manjih otoka od kojih su poznatiji Krknjaši (blue lagoon), zatim Orud i Mačaknar. Obala otoka je razvedena s brojnim plažama i uvalama od koji valja spomenuti Grabule (zapadno od Drvenika Velikog), Mala luka (na zapadu otoka), Pernatica i Solinska (jug). Za ljubitelje aktivnog odmora Drvenik Veli nudi lijepo uređene pješačke i biciklističke staze okružene prirodno obnovljenim šumama česmine i bora, sa tu i tamo kojom smokvom, šipkom i bademom kao nijemim dokazom nekadašnjeg djelovanja težačke ruke.

   Napomena   
-

KRKNJAŠI

   Opis   
Uvala Krknjaši, poznatija kao „Blue lagoon“, je uvala preljepe netaknute prirode smještena u trogirskom akvatoriju između Drvenika Velog i Drvenika Malog. Krase je preljepe šljunčane plaže s vrlo plitkim pješčanim morskim dnom, pogodne i za obitelji s malom djecom. Zbog svoje ljepote i pristupačnosti Krknjaši su postali veoma popularni među nautičarima, koje iz godine u godinu u sve većem broju traže mir i spokoj u ovom prekrasnom sidrištu. Duž obale Drvenika se nalazi mnoštvo manjih pješćanih uvalica s prekrasnim pješćanim plićacima koje pružaju intimnost. Na krknjašima se nalazi jedan restoran – konoba „Kod komuniste“ poznata po svježoj morskoj hrani (ribi, školjkama, mekušcima) i autohtonimn dalmatinskim specijalitetima. Zbog svoje iznimne prirodne ljepote i tirkizno plavog mora Krknjaše možemo nazvati pravim malim rajom našeg podneblja.

   Napomena   
-

MALI DRVENIK

   Opis   
Drvenik Mali je otok od svega 3,43 km2 smješten u trogirskom akvatoriju svega 10 nautičkih milja jugozapadno od Unescovog grada Trogira. Od Drvenika Velog ga dijele Drvenička vrata, a od kopna s kojim je povezan trajektnom linijom Drvenički kanal. Na Drveniku Malom se nalazi nekoliko zaselaka od kojih je najveće naselje Borak koje je ujedno i glavna luka te centar svih otočnih zbivanja. Ovaj otok je malo slabije turistički razvijen jer on kao da je ostao u nekom svom vremenu izoliran od svega što modernizacija nosi: nema vodovoda i kanalizacije, a naselja su međusobno povezana šumskim putevima (postoji samo jedna asfaltna cesta od oko 900 m koja povezuje naselje Borak s uvalom Velom rinom). Na otoku je zabranjeno prometovanje automobilima. Ono što ovaj otok čini tako posebnim su netaknuta priroda, preljepe plaže od kojih je svakako najljepša i najpoznatija Vela rina, te kristalno čisto more. Drvenik Mali je otok stvoren za sve one koji traže mir i odmor za sebe i svoju obitelj daleko od civilizacije i užurbanog načina života.

   Napomena   
-

MASLINICA

   Opis   
Maslinica je jedino mjesto zapadne obale otoka Šolte, veoma popularno među nautičarima. Odlikuje se prirodnim ljepotama gustih borovih šuma, slikovitim uvalama te bogatim povijesno- arhitektonskim i ambijentalnim vrijednostima. U blizini Maslinice se nalazi dobro zaklonjena uvala Šešul i arhipelag od 7 otočića: Balkun, Rudul, Grmej, Stipanska, Saskinja, Polebrnjak i hrid Kamićić. Na najvećem od ovih otočića, a to je Stipanska, nalaze se zamjetni ostatci starokršćanske crkve s Benediktinskim samostanom iz V-VI. stoljeća. Inače, Maslinicu je osnovala još 1703. plemićka obitelj Marchi kada je od mletačkog providura zatražila odobrenje za zasnivanje novog naselja i izgradnju dvorca sa obrambenim kulama za obranu od čestih napada gusara. Dvorac je danas preuređen u luksuzni smještaj i restoran "Conte Alberti". Maslinica je zbog svoje iznimne ljepote i čistog mora danas veoma popularna turistička destinacija, a posjećuju je nautičari, ljubitelji prirode, te ljubitelji ronjenja i ribolova.

   Napomena   
-

MILNA

   Opis   
Milna je najveća, najzaštićenija i najljepša luka na zapadnoj obali otoka Braća, nastala još u 17. stoljeću. Smještena je u dubokoj milnarskoj uvali koja gleda na splitska vrata. Milna je atraktivno turističko mjesto koje je najbolje očuvalo sklad građanskih (modernih) i ribarskih kuća. Najznačajniji spomenik, koji je zbog svoje iznimne ljepote postao i simbolom Milne, je barokna crkva Gospe od Blagovijesti koju je 1783. dao izgraditi trogiranin Ignacije Macanović. Milna se od svih naselja na otoku Braču najviše okrenula moru i nautičkom turizmu. Iako je smještena na zapadnoj obali (najrazvedeniji dio otoka) ona obiluje brojnim preljepim uvalama s kristalnim morem od kojih su najpoznatije uvale Paikova, Lučice, Maslinova i Osibova. Također, ispred milnarske uvale se nalazi otočić Mrduja oko kojeg se svake godine održava Mrdujska regata.

   Napomena   
-

TROGIR

   Opis   
Grad Trogir se smjestio u srednjoj Dalmaciji, 25 km zapadno od grada Splita. Osnovali su ga u III st. prije Krista, grčki kolonosti s otoka Visa i nazvali ga Tragurion. Danas se smatra najbolje očuvanim romaničko-gotičkim gradom u srednjoj Europi. Trogir se sastoji od 8 naselja (Arbanija, Divulje, Drvenik Veli, Drvenik Mali, Mastrinka, Plano, Trogir i Žedno), a samu jezgru Trogira sačinjavaju dvorac i kula opasani visokim zidinama, te brojne građevine i palače iz romaničkog, gotičkog, renesansnog i baroknog perioda. Najznačajnija, a ujedno i najljepša građevina u Trogiru je trogirska katedrala s remek djelom portalom zapadnih vrata koje je izradio Majstor Radovan. 1997. godine je stari dio grada Trogira uvršten na UNESCO-vu listu Spomenika svjetske kulturne baštine. Trogir je grad koji je najbolje posjetiti van sezone kada nisu velike gužve, uz vodstvo turističkog vodića.

   Napomena   
-

VIS

   Opis   
Grad Vis (Issa) su osnovali grčki kolonisti sa Sicilije u IV. stoljeću prije Krista, a smjestio se u uvali sv. Jurja, najviše uvučenoj uvali na World Heritage. Trogir is an excellent all-year tourist destination, particularly outside of peak seasons when the large crowds diminish. NJEM Die Stadt Trogir liegt in Mitteldalmatien an der Stadt von Split, 25 km westlich. Es wurde im dritten Jahrhundert. V.Chr, Griechisch kolonosti die Insel Vis und nannte sie Tragurion. Heute gilt es als das am besten erhaltene romanisch-gotische Stadt in Mitteleuropa. Trogir besteht aus acht Dörfern (Arbanija, Divulje, Drvenik, Drvenik Mali, Mastrinka, Plano, Trogir und Durst) besteht und die Zentrum von Trogir hat eine Burg und Festung von hohen Mauern umgeben, und zahlreiche Gebäude und Paläste aus der Romanik, Gotik, Renaissance und Barock. Die wichtigste und auch das schönste Gebäude in Trogir ist die Kathedrale mit der Meisterportal von Westportal, das von Meister Radovan gemacht wurde. 1997 ist die Altstadt von Trogir in der UNESCO-Liste des Weltkulturerbes aufgenommen worden. Trogir ist die beste, die außerhalb der Saison zu besuchen, wenn nicht eine große Menschenmenge, mit der Leitung der Reiseleiter. VIS HRV Grad Vis (Issa) su osnovali grčki kolonisti sa Sicilije u IV. stoljeću prije Krista, a smjestio se u uvali sv. Jurja, najviše uvučenoj uvali na jugozapadnoj obali otoka Visa. Od utjecaja otvorenog mora ga štite otočić Host i poluotok Pirovo. Da ga povijest nije mazila možemo vidjeti po tome što je ostao nenagrađen, ekološki čist i arhitektonski autentičan. Sve do sredine 20. stoljeća glavni prihodi Višanima su dolazili od njihovih vinograda, a kasnije se polako kao i ostala dalmatinska mjesta počinju okrećati turizmu i uslužnim djelatnostima. Danas je Vis dobro turistički razvijen, s bogatom smještajnom i gastronomskom ponudom od koje moramo idvojiti specijalitete poput viške pogače, viških cvita i hiba. Ovo mjesto je bogato povijesnim znamenitostima, kao i preskrasnom prirodom, obalama i čistim morem, te iz dana u dan zbog svoje iznimne ljepote i posebnosti broji sve više i više posjetitelja.

   Napomena   
-


Vaša poruka je poslana, hvala!